Právě se nacházíte:

POHANKOVÁ MOUKA ŠMAJSTRLA

Pohanka se do českých zemí dostala z Ruska a stala se součástí hlavně moravské kuchyně. Velmi oblíbená je také ve Francii, kde z ní dělají tradiční sladké i slané palačinky. Pro celiaky je pohanka vhodnou alternativou k obilí, jelikož její použití je podobné, ale neobsahuje žádný lepek. Pohanková mouka se ve mlýně Šmajstrla ve Frenštátu pod Radhoštěm vyrábí už od roku 1861. Mele se stále stejným mechanickým způsobem, díky čemuž si zachovává špičkovou kvalitu více jak 150 let.

Pohanková mouka Šmajstrla je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů, jemného cukroví, sušenek, palačinek, placek, na zásmažku a v bezlepkových potravinách slouží jako pojivo. Svojí hrubostí odpovídá polohrubé mouce. Hodí se také jako příměs do bílé mouky ke zvýraznění chuti.

Pohanková mouka je bohatá na vitaminy skupiny B, vápník, železo, fosfor a rutin, který blahodárně působí na cévy a vrací jim pružnost. Výrazně zlepšuje stav křečových žil a zabraňuje jeho zhoršování. Pohanka pomáhá také při praskání žilek v oku a obličeji, zvýšené krvácivosti apod. Pravidelná konzumace pohanky se doporučuje jako podpůrný prostředek při léčbě hemeroidů. Pohanka obsahuje cholin, jenž regeneruje jaterní buňky, a najdeme v ní plnohodnotné bílkoviny, které jsou podobné těm živočišným. Její konzumaci se nemusí vyhýbat ani těhotné. Pohankovou mouku Šmajstrla si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.